Yazar Adaylarına 5 Tüyo
Yazı yazmak, çokları için en zor eylemlerden biri olarak tanımlanır. Bilimsel makale yazmanın zorluğu ise ayrı bir boyut. Bilimsel üretimde birkaç tüyo;
1. Performansınızı kümülatif ölçün
İçerik görüntülenmesi, kontrolünüz dışındaki faktörler nedeniyle iniş-çıkışlarla dolu olabilir. Kullandığınız kelime ve cümleleri, istediğiniz gibi harmanlayamayabilirsiniz.
2. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın
En sık sorulan sorulardan biri ünlü bir yazar olmak için ne yapmalı? Yazarlar yılların deneyimiyle, yolculuklarını ünlerini pekiştiren prestijli ödüllerle süsleyebilir. Yazım teknikleri kadar seçtikleri alan da bilinirlik açısından kriter olarak görülmeli. Unutmayalım ki, popüler türler, daha geniş takipçi kitlesine sahip. Bu yolculukta kendi ilerlemenize odaklanmalısınız.
3. Sürprizlere yelken açmak
İçeriğinizi yayınladığınızda kimin görüp takdir edeceğini ya da tam tersine eleştiri bombardımanına tutacağını bilemezsiniz. Şöhret de kazanç da sürdürülebilir planlama gerektirir.
4. Ne kadar çok yazarsanız
Kolay yazmak okumakla doğru orantılı. Ne kadar çok okursanız görece o kadar kolay makale yazabilirsiniz. Önceki makaleleriniz veri tabanı işlevi görebilir. Yazarak kazandığınız bilgi ve beceri sayesinde, zor görünen konular, farkına varmadan kolaylacaktır.
5. Yazınızı amaç olarak görün
Para ya da şöhret için değil, amaç uğruna yazmayı tercih ettiğinizde üretmenin yarattığı mutluluk tarifsiz olacak.
Kaynak:
https://writingcooperative.com