Ya doğru bildiklerimiz yanlışsa?
Teknoloji dünyasındaki gelişmelere adapte olabilmek için, karşımıza çıkan her kaynağa başvuruyoruz. Ancak bu kaynakların hepsi güvenilir değil. Bu da teknolojiye dair, doğru bildiğimiz yanlışların giderek yayılmasına neden oluyor. Birçok insan iPhone’un Home butonuna çift tıklayınca uygulamaların kapanmadığını ya da Samsung’un Apple’a bozuk paralarla ödeme yaptığını efsanesinin doğru olmadığını biliyor. Peki diğer yanlışlar?
Sinyal göstergesi sinyalin gücünü gösterir mi?
Cep telefonlarında sinyal tam çektiği zaman (tüm bloklar yandığı zaman) telefonun tam olarak çektiği ve yüksek performans ile görüşme yapılabileceği düşünülür. Oysa sinyalin gücü, yanan bloklardan anlaşılmaz; zira trafiği yoğun olan bir baz istasyonunda da şeritleri tam olarak görebilmek mümkün; ancak bu güçlü bir sinyalin kullanıcıya sunulduğu anlamına gelmiyor.
Kartuşları tekrar doldurmak yazıcıya zarar verir mi?
Kartuşları doldurup kullanmak, yenisini almaktan daha az maliyetlidir. Ancak üretici firmalar ve uzmanlar, genel olarak kullanıcıları bu adımdan uzak tutmak ister ve doldurulan kartuşun yazıcıya zarar verdiğine hükmedip kullanıcıyı bu şekilde yönlendirir. Oysa kartuştan mürekkep sızması gibi bir aksaklık olmadıkça yazıcılar için böyle bir yargıya varmak yanlış.
Internet Explorer yeterince güvenli mi?
Internet Explorer’a şiddetle karşı çıkan kullanıcıların büyük bir bölümü, diğer tarayıcılara nazaran IE’nin daha az güvenilir olduğunu düşünür. Oysa bu tamamen gerçek dışıdır. Tarayıcının güncel tutulması ve gerekli önlemlerin alınması itibarıyla IE, diğer tarayıcılardan daha “tehlikeli” değildir. Zira hacker’lar IE dışında Firefox gibi popüler tarayıcılara da saldırı düzenleyebiliyor.
Megapiksel telefonun kamera kalitesini etkiler mi?
Hem cep telefonlarında, hem de fotoğraf makinelerinde hemen herkesin önem verdiği noktalardan biri cihazın kaç megapiksel fotoğraf çektiğidir. Megapiksel çok olunca daha kaliteli fotoğraflar çekileceğini düşünürüz. Ama bu her zaman doğru değildir. Megapiksel değeri sadece fotoğrafın boyutunu gösteriyor. Örneğin 5 megapiksel bir kamera 2560×1920 piksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebilir. Ama her 5 megapiksel kamerası olan telefon aynı kalitede fotoğraf çekemez. Çünkü megapiksel değerinin ötesinde fotoğraf kalitesini belirleyen başka etkenler vardır. Lens kalitesi, sensör boyutu veya yazılımın fotoğraflara ne kadar müdahale ettiği gibi noktalar fotoğraf kalitesini belirler. O nedenle iyi fotoğraf çekmek için her zaman yüksek megapiksel değerini yeterli bulmamak gerekiyor.
Etiketler: internet explorer, sinyal gücü, megapiksel, kartuş doldurmak
Kaynak: Hürriyet